Inbjudan för ÅSS medlemmar att delta i ett viktigt forskningsprojekt, vid Lunds Universitet, för snabbare & säkrare diagnoser och behandling vid psykisk ohälsa.
Läs mera om detta i vår tidning "ÅSS Emellan" Nummer 2 - Juni 2019. (utkommer vecka 25)
Steg 1: Kort informationsvideo om projektet. Länk till Youtube.
Steg 2. Anmäl dig snarast, geom mail till info.angest@gmail.com eller ring Göran Hagberg, 0708-67 77 00 
Steg 3. VIKTIGT!  Du som deltagit i vårt forskningsprojekt (alltså svarat på enkäten) - klicka här och ge dina synpunkter.


 

ÅSS STÖDCHATT - SÖNDAGAR & ONSDAGAR KL.20-21
ÅSS populära stödchatt har sommarstängt på onsdagarna under veckorna 25-28, alltså mellan den 17 juni - 14 juli. Även vi, som jobbar ideellt, behöver få möjlighet till återhämtning och att "ladda batterierna". 


ÅSS MEDLEMSCHATT - ÖPPEN DYGNET RUNT - Rek.Mötestid kl. 19.00


VÄLKOMMEN ATT STARTA NYA ÅSS FÖRENINGAR
Just nu pågår ett intensivt arbete med att starta upp nya ÅSS föreningar på olika håll i landet. Vi söker nu dig som vill vara delaktig i detta viktiga arbete. En lokal ÅSS förening är en träffpunkt för personer med ångestproblematik och gör stor skillnad. Vi eferlyser nu personer som med förbundets hjälp är beredda att aktivt vara med och bygga upp dessa nya föreningar. I första hand behöver vi nu personar som vill ställa upp som ledamöter i lokala ÅSS-styrelser.
Vi kommer naturligtvis att stötta dig i detta arbete. Inbjudan gäller, i första hand, att försöka starta upp nya ÅSS-föreningar på följande orter och län:

Trollhättan - Vänersborg - Uddevalla - Medlemmar på dessa orter har framfört önskemål om en lokal förening i "Trestad". Vi efterlyser därför personer som är intresserade av att aktivt ingå i en lokal styrelse för regionen. Vi efterlyser även personer för att bilda ÅSS-styrelser i Jönköpings län - Kronobergs län - Kalmar län - Blekinge län- Kopparbergs län- samt Örebro län.
Välkommen att kontakta: linne.torbjornsson@telia.com eller ring, 070-822 88 89, tel.tid kl. 13-18, för mer information.


 

   ÅSS  1994 - 2019  25-års Jubileum 
 

Ångestloppet Stockholm 2017

Välkommen till världens kortaste Stadslopp!

 

Ångestloppet

 

Spring, jogga, gå eller kryp 209 meter

23 mars – 14.00

Götgatan Stockholm

 

Gratis!

Den 23 mars 2017 är det dags för Ångestloppet – Världen kortaste Stadslopp. För 9:e året i rad samlas hundratals för att springa, jogga, gå eller krypa de 209 meterna från S:t Paulsgatan upp till målgången vid Fountain House på Götgatan 38. Upplev folkfesten – uppvärmning, liveband, försäljning av korv och kaffe.

Det är kostnadsfritt, alla kan delta, alla får nummerlappar och alla får diplom. Obs, du behöver inte anmäla dig.

Fountain House Stockholm erbjuder arbete och gemenskap som en väg till återhämtning från psykisk ohälsa.

Vill du veta mer om oss ta tillfället denna dag. Vi öppnar portarna till vårt hus redan kl. 13:00, ta chansen att kolla in vår fantastiska verksamhet, och passa på att träffa våra medlemmar och handledare vid informationsbordet.

Kanske är detta ett ställe för dig eller någon du känner.

 

14:00 går startskottet. Kom i god tid för att insupa stämningen.

Bifogat finner ni en flyer. Hjälp oss gärna att sprida reklam för loppet.
För er som använder Facebook, anmäl er på eventet Ångestloppet 2017 och bjud in alla era Facebook vänner. Vi finns på Instagram som fountainhousesthlm (#ångestloppet2017).

 

Mot uppvisande av diplom får du fina rabatter från diverse handlare på gatan!

 

Ångestloppet är ett evenemang som drivs av Fountain House Stockholm.

För att uppmärksamma att 1 av 3 lever med psykisk ohälsa och att få igång samtal och öppenhet kring psykisk hälsa och kanske rasera en och annan fördom. Även på att visa hur viktig kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa är.

Det är också en möjlighet att lära känna Fountain House, som har arbetat för psykisk hälsa i Stockholm sedan 1980. Välkommen till en viktig dag.

 

Vi ses!

 

https://www.facebook.com/events/465536800501457/

 

Götgatan 38,

102 61 Stockholm