Ångestsyndromsällskapet

Jönköpings län

Vi vänder oss främst till människor med  Panikångest, Social fobi, Generaliserat Ångestsyndrom (GAD), Agorafobi och närliggande ångesttillstånd.

Läs mer om dessa ångesttillstånd på Riksförbundets hemsida.  www.angest.se

Kontaktinformation ÅSS i Jönköpings län
jonkoping@angest.se      telefon:  0708- 67 77 00______________________________________________________________________

 

Bli medlem
Bankgiro 5243-0964  Medlemsavgift  200 kr - inkluderar vår förbundstidning ÅSS Emellan
Ungdom (till 26 år) 100 kr.

Glöm inte att ange fullständiga uppgifter.
Du kan även anmäla medlemskap via vårt Riksförbunds hemsida 
www.angest.se  "Bli Medlem"

 

                 
d 

Mer om föreningens verksamhet... Vi behöver din hjälp för en nystart !!!
Ångestsyndromsällskapet i Jönköpings län bildades redan hösten 2014. Men verksamheten har ännu inte kommit igång på riktigt.  Denna hemsida är ett försök att försöka sprida kunskap om den nya föreningen. Tanken var att snabbt kunna komma igång med utåtriktad verksamhet som "Öppet Huskvällar", studiecirklar och andra aktiviteter som kan öka ångestdrabbades, glädje, trygghet och "livsutrymme". Nu vädjar vi om din hjälp för att "blåsa liv" i den vilande föreningen !!!


Det är viktigt att du som är intresserad av vår verksamhet redan nu hör av dig, Vi vill även ha kontakt med dig som just nu inte orkar jobba aktivt i föreningen, utan "bara" behöver stöd och hjälp för din ångest eller känna trygghet i att finna nya kamrater. Låt oss bara få ytterligare lite tid för att ordna alla praktiskt detaljer som en nystart av vår förening innebär.

Ny kunskap - Nya kamrater - Ökat självförtroende

Vår förhoppning är att vi inom den nya föreningen skall kunna förmedla kunskap om ångesttillstånd och hur du kan hantera din ångest. På våra träffar skall du kunna dela med dig av din egen erfarenhet och ta del av andras. Här kan Du finna nya vänner som hjälper Dig när tillvaron känns extra svår. Allt som vi kommer att prata om på våra träffar framöver, kommer givetvis att stanna oss emellan. 
Vår kunskap är våra personliga erfarenheter av ångestrelaterade sjukdomar. Vi är övertygade om att detta är en utmärkt grund för att också kunna hjälpa andra.
Vi kan aldrig ersätta det professionella stöd som bl.a. psykologer, terapeuter och läkare kan ge. Men vi hoppas att vi kan komplettera det stödet genom att vara lyhörda medmänniskor med förmåga att själva kunna känna igen dina upplevelser.
Genom våra träffar kommer du att kunna få ny kunskap, nya kamrater och ökat självförtroende, växa dig starkare  och må bättre helt enkelt.

På denna hemsida, kommer vi att annonsera om kommande aktiviteter. Bl.a. "ÖPPET HUS" - kvällar. Studiecirklar, samt olika aktiviteter utanför vår möteslokal. Men som sagt, först måste vi ha fler som är intresserade av verksamheten.

Social fobi?
Du är välkommen att bara sitta tyst och lyssna om du inte vill presentera dig närmare, men det skulle vara jättekul om du ändå försöker att komma. Vill du träffa någon av oss innan, för att gå tillsammans till träffen, så hör av dig via mejl eller telefon. Du kanske tycker att du är för blyg. Snälla du, försök ändå att höra av dig, så får vi prata lite i alla fall. Kanske kan vi börja med att  ta en fika på tu man hand på sta´n och prata lite, istället för att gå på mötet.
 

  Kontaktinformation ÅSS i Jönköpings län
  jonkoping@angest.se      telefon:  0708- 67 77 00 
     Foto: G. Hagberg - Copyright  ©  


  Mer information

  Mer information om Svenska Ångestsyndromsällskapets landsomfattande verksamhet
  och information om olika former av ångest kan du läsa på Riksförbundets hemsida:
  www.angest.se   Här finns även en stödchatt, för dig som behöver någon att tala med mellan våra träffar.

  Gästboken är en nyhet på Riksförbundets hemsida och vi har även en "jourtelefon" för stödsamtal om bl.a panikångest, social fobi och generaliserad ångest (GAD).

   

  Vår Stödchatt

  Länk till  vår stödchatt för dig med ångest - helgfria onsdagar & söndagar klockan 20.00 - 22.00